IPB

Hoşgeldiniz ( Giriş | Kayıt Ol )

Reply to this topicStart new topic
> Rap'e Rap'le Cevap Verilir
KhRoniC
mesaj Jul 27 2008, 02:45 PM
İleti #1

Üye
Grup Simge

Grup: Genel Moderatörler
Üye No: 79

Geçen gün Sagopa Kajmer isimli rap’çi, diğer bir rap’çi Fuat Ergin’e dava açtı, Fuat Ergin’in myspace sitesine koyduğu “Kırmızı Halı” şarkısında kendisine küfrettiği gerekçesiyle... Bu rap’çi aynı davayı Ceza ve kardeşi Ayben‘e de açmıştı.
Şimdi Sagopa’nın değişimine bakıyorum da ne olduğu konusunda tam bir fikre varamıyorum. “S.tirin Gidin” diye bir parçası var ki, o şarkıda tüm pop camiasına küfürler yağdırıyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu... Ondan sonraki parçalarına bakıyorum, şarkılarındaki sertlik gitmiş yerine melankolik arabesk bir tür gelmiş. Rap demek zor. Yeni videosundaysa rap’çi kişiliği de gitmiş, bir derviş edasına bürünmüş. Cüppeli bir Sagopa var karşımızda. Müzik endüstrisine yağdırmadığı küfür kalmayan bu rapçi şimdi kendisine küfredildiği gerekçesiyle 100 bin YTL’lik tazminat alma peşinde.
Bence rap’e rap’le cevap verilir. Rap dışında bir yola başvurmak, bu davayı baştan kaybettiğini göstermez mi?
Duyduğum bir şey daha var... Sagopa’nın altyapılarındaki sample’ların bir kısmının çalıntı olduğu. Bu konu tüm hip hop sitelerinde dolaşıyor. Forumlara göre, Apocalyptica ve Kostas Pavlidis‘ten melankolik bir sample alıp üstüne ritim koymuş, rap yapmış. Müzik otoriteleri bir baksın. Eğer doğruysa, o zaman bunlar da Sagopa’ya dava açsın.

Melis AlphanDikiz | Milliyet Gazetesi

--------------------

http://www.myspace.com/khronic
Go to the top of the page

+Quote Post
__KaYgI__
mesaj Aug 14 2008, 12:50 PM
İleti #2

Üye
Grup Simge

Grup: Üyeler
Üye No: 4

Çok güsel bi konuya değinmişsin söledikleirn doğru rap a rap le cvb verilir diosun aynen katılıorum Fakat olaya şölede bakmak gerekir Bisim Türkçemiz çok zengin bir dil, kelime haznesi bakımındn,Bizler birisine karşı sitemimizi sevmediğimizi küfürle ifade etmek yerine ndn Türkçemizi kullanmıyoruz?? Birisine küfür ederek belki dinlenecek bişiler ortaya çıkarabilirler Tarz meselesi bu ama küfrederek ancak kendilerini düşürüorlar bence dry.gif Bizim Dilimiz dediğim gibi çok zengin bir dil Türkçemizi daha ii bir şekilde kullanalım ve böle durumlara yol açılmasın ...saygılarımla

Kaygı

+Quote Post
Zemheri
mesaj Aug 14 2008, 10:07 PM
İleti #3

Administrator
Grup Simge

Grup: Yönetim
Nereden: Kırklareli
Üye No: 1

rape raple karşılık verilir evet ama kim ailesine ağır hakaretlerde bulunulmasını rap bu napalım deyip kbl eder? elbette hakkını arar, sago da ceza ve kardeşine 30 dkklık bi diss attı bilrsnz bi cvp olrk zmanında ama tek küfür yoktu, diss öyle atılsın da davaya gerek kalmasın o zmn, "rape raple cevap verilir" demek budur... ayrıca sample ve çalıntı arasındaki farkı anlamayan birinin rap hakkında konuşmasını bile saçma buluyorm o ayrı mesele...

--------------------

+Quote Post
Trakya RAP
mesaj Aug 28 2008, 02:53 AM
İleti #4

YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Grup Simge

Nereden: İstanbul,Trakya,Haskova,Ç.Kale
Üye No: 2

İlginç bir konu Bu yazılanlar gerçekse açıklama yapılsın neden rapciler karşılık verilince mahkemeyi seçer rap hani silah tı dil hani kılıçtı rap reel bir olay değil neden reel e taşınıyor kim kimi mahkemeye veriyor herkez sanatcı değilmi meslektaşını mahkemeye veren bir insan bir başka birine diss atmıyor mu sanki ??

--------------------

+Quote Post
Trakya RAP
mesaj Aug 28 2008, 02:59 AM
İleti #5

YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Grup Simge

Nereden: İstanbul,Trakya,Haskova,Ç.Kale
Üye No: 2

QUOTE(Zemheri @ Aug 14 2008, 08:07 PM) *
rape raple karşılık verilir evet ama kim ailesine ağır hakaretlerde bulunulmasını rap bu napalım deyip kbl eder? elbette hakkını arar, sago da ceza ve kardeşine 30 dkklık bi diss attı bilrsnz bi cvp olrk zmanında ama tek küfür yoktu, diss öyle atılsın da davaya gerek kalmasın o zmn, "rape raple cevap verilir" demek budur... ayrıca sample ve çalıntı arasındaki farkı anlamayan birinin rap hakkında konuşmasını bile saçma buluyorm o ayrı mesele...

sample dan bahseder sek o konuda haklı bu yazıyı yazan izin almadan kullanamazsın.
yoksa hak idaa ederler imanın gevrer.. 2. si ise yapılan müzik underground yani yer altı bunun açılımını yapayım size (herhangi bir kısıtlama olmayan illegal) ailesinede kendisinede istediğinede argo vs.. kelimeler kullanabilir sonucta bahsedilen kişilik rapperlerin büründüğü sahte kişilik , incelersenizki 1974 yıllarında rap in doğmasıyla atışma ve diss doğdu u.s.a. da batı yakasında sisteme ve şahıslara karşılık bu tür ağır argolar kullanıldı ve kullanılmakta bu underground un içinde yer alan bir bölümdür.
ha olması ii mi kötümü onu bilemem bu sanatı icraa edenin kendi felsefesidir tamamı ile özgürdür.. o şahız bu şahız yargı yoluna gitmiş gitmemiş o kısımları bilemem yorumda yapamam..

--------------------

+Quote Post
Omega
mesaj Aug 30 2008, 11:11 AM
İleti #6

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 115

Sample'lar çalıntı diil cover. Bunu Sago kendisi de söyledi. Ama sen veya siz cover'ın ne anlama geldiğini bilmiyosanız orasına sözüm yok. Hem Sagonun dava açtığı kişiler sadece şahsına kalmayıp tüm ailesi ve de eşine küfür ediyolar. Sizde Allah yolunda bu denli güzel şarkılar yapsaydınız böyle seviyesiz ve aptalca şeylere cevap verir miydiniz ? Biraz empati yaparsanız sevinirim. İyi günler...

+Quote Post
ümmet
mesaj Sep 18 2008, 04:17 PM
İleti #7

Üye
Grup Simge

Üye No: 235

bence rap isine giriyosan aile hanimina küfür edilmesini göze alman lazim kendisi koca disstortion ep yapiyo biride cevap werince mahkemeye weriyo olabilirmi böyle bisey

--------------------
http://www.myspace.com/ummetua

+Quote Post
RapLine
mesaj Oct 5 2008, 04:07 PM
İleti #8

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 263

Ya Sonucta Sagopa Büyük Bi Üstad.O kımseyLe Uğrasıyormu Hayırr ? Neden Herkez onLa Uğrasıyor.Sagopa kime Ne Yaptı ?Kimin Ekmeğiyle oynadı. Birazda bunLarı Düşünmek Lazım.Evli Ve Yaşıda iLerLemekte KüfürLer artık Ağır gelıyor Adama.Sagopa'nın sesi cıkmıyor diss atmıycam dıyor herkes yüklenıyor tabii.Sagopa Üzerinden tanınmaya calısıyorlar.O yazıyı yazan haberciye soralım ne kadar rapten anlıyor.Artık herkes anLamalı Sagopa Ayrı bi kişiLikLi İnsan.SarkıLarı,Tarzı Herkesden FarkLı.Rap'e Benzemiyor dıyenlerde çıkıyor.Ama Sagopa Hayranları bu tarzından memmun wink.gif

+Quote Post
mezalim
mesaj Oct 15 2008, 09:31 PM
İleti #9

Yeni Üye
Grup Simge

Üye No: 274

QUOTE(RapLine @ Oct 5 2008, 04:07 PM) *
Ya Sonucta Sagopa Büyük Bi Üstad.O kımseyLe Uğrasıyormu Hayırr ? Neden Herkez onLa Uğrasıyor.Sagopa kime Ne Yaptı ?Kimin Ekmeğiyle oynadı. Birazda bunLarı Düşünmek Lazım.Evli Ve Yaşıda iLerLemekte KüfürLer artık Ağır gelıyor Adama.Sagopa'nın sesi cıkmıyor diss atmıycam dıyor herkes yüklenıyor tabii.Sagopa Üzerinden tanınmaya calısıyorlar.O yazıyı yazan haberciye soralım ne kadar rapten anlıyor.Artık herkes anLamalı Sagopa Ayrı bi kişiLikLi İnsan.SarkıLarı,Tarzı Herkesden FarkLı.Rap'e Benzemiyor dıyenlerde çıkıyor.Ama Sagopa Hayranları bu tarzından memmun wink.gif

güzel acıkalamışsın dostum ben sagocu ve sago ya hak veriyorum siz allaha küfür eden adama bi şey demeyin onu dava açan adam suçlu olsun peki ya bunları geçtim sansara ne oluyo fuata ne oluyo

+Quote Post
Şem'ü - Perv...
mesaj Oct 19 2008, 04:18 PM
İleti #10

Yeni Üye
Grup Simge

Nereden: Usak .
Üye No: 283

QUOTE(ümmet @ Sep 18 2008, 04:17 PM) *
bence rap isine giriyosan aile hanimina küfür edilmesini göze alman lazim kendisi koca disstortion ep yapiyo biride cevap werince mahkemeye weriyo olabilirmi böyle bisey

Disstortion Ep'de herhangi bir kişinin şahsına hakaret edilmiyorki ! Ama O'na gelen disslerin hepsinde şahsına ve ailesine hakaret ediliyor . İnsanlar Rap'e girerken burda küfür ediliyormuş bak hadi girelim demiyor . Sago kendisine gelen disslere karşı bir dava açmadı zaten . Disslerin içersinde yapılan hakaretlere dava açtı . Ki zaten insan haklarına göre şahsına hakaret edilen bir kişi hakkını adalette aramakta özgürdür . Pesimist Ep 5 'te yakında geliyor zaten . Ne n'olacak görücez yakında . Diss olayı Rap'te hakimdir ama bunu şahsa , haysiyete kadar getirmek doğru değildir .

--------------------
Hikâyem oldu şem ile pervane . ySn <"3

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 kullanıcı bu başlığı okuyor (1 Misafir ve 0 Gizli Kullanıcı)
0 üye:

Basit Görünüm Tarih : 8th January 2009 - 04:55 AM